sunnuntai 14. elokuuta 2011

Musiikki kuvina mielessä

Bachin sellosonaatti siivittää unelmiin ja haaveisiin. Unelmat ja haaveet ovat minulle sydämenasia vai voisinko sanoa sielunasia. On varmaan jo käynyt selväksi, että pidän unelmointia ihmiselle merkityksellisenä asiana ja voisin jaaritella siitä pitkäänkin......=)

Eräässä tv-ohjelmassa, jota katselin muutamia vuosia sitten britti musiikintekijä Sting kertoi kuuntelevansa paljon klassista musiikkia  mm. Bachia. Sting kuvaili näkevänsä arkkitehtuurisia näkymiä mielessään kuunnellessaan Bachia. Holvikaaria, pylväitä, kattorakennelmia, korkeita tiloja. Jotenkin Stingin kertoma on hyvin helppo ymmärtää, nimenomaan Bachin musiikista.

Musiikki luo mielikuvia ja näkymiä. Sen vuoksi Youtuben pätkät, joihin ei ole ympätty maisemakuvia sun muuta miellyttävät enemmän. Katson mieluummin artistia tai sitten omia mielikuviani.  Musiikki nostattaa mieleen muistoja ja tunteita. Ehkä siksi musiikkia on joskus antoisinta kuunnella silmät kiinni, uppoutuen.

4 kommenttia:

AAMU kirjoitti...

Musiikkia on hyvä kuunnella myös autolla ajaessa. Silloin on kaksistaan musiikin kanssa. Jännittävintä on kuunnella tyystin uutta levyä ja vähitellen oppia tuntemaan sen jokaisen kappaleen ytimiään myöten.

FeminineApproach kirjoitti...

Sanoitpa mukavasti, on kaksistaan musiikin kanssa.

Olen löytänyt monta uutta suosikkia kuuntelemalla klassisen musiikin kanavaa Rondoa työmatkoilla. Joskus radiosta tuleva musiikki, oma fiilis ja ympärillä näkyvä maisema ovat täydellisessä synkassa. Se on sykäyttävä tunne.

Ari kirjoitti...

Joskus tosiaan tuo kolmiyhteys: musiikki, fiilis ja maisema natsaavat ja tekevät hetkestä elämyksen, jopa pyhän hetken. Elämys saattaa jäädä mieleen vuosikausiksi.

FeminineApproach kirjoitti...

Juuri niin, elämys saattaa olla niin voimakas, että sen muistaa pitkään.

Työmatkallani on otolliset olosuhteet usvalle ja maisema on tähän vuodenaikaan unenomaisen salaperäinen. Matkaan pitääkin varata aikaa, että voi ajaa rauhassa ja katsella - ja kuvata. Digijärkkäri on harkinnassa, että pääsisi kuvaamaan oikein todella. Ehtiiköhän sitä sitten edes töihinkään...