maanantai 17. lokakuuta 2011

Mietelmiä intiaanilta

Lueskelin aforismeja ja mietelauseita ja tämä erottui joukosta paitsi pituudellaan myös  viisaudellaan.Minua ei kiinnosta, mitä teet elääksesi. Haluan tietää, mitä kaipaat ja uskallatko unelmoida täyttäväsi sydämesi kaipuun.


Minua ei kiinnosta, kuinka vanha olet. Haluan tietää, uskallatko tehdä itsestäsi naurettavan rakkauden, unelmiesi ja elämän seikkailun tähden.


Minua ei kiinnosta, mitkä planeetat ovat neliössä kuuhusi tai edes horoskooppmerkkiisi. Haluan tietää, oletko koskettanut surusi sisintä, oletko avautunut elämän pettymysten takia vai odotatko vielä avaajaa, vai oletko käpristynyt ja sulkeutunut ankaramman kivun pelosta.


Haluan tietää, voitko kärsiä tuskaa, omaasi tai minun, menemättä piiloon, katoamatta tai yrittämättä lievittää sitä. Haluan tietää, osaatko iloita, itsesi tai minun puolestani, osaatko tanssia villisti antaen hurmion täyttää itsesi sormenpäihin ja varpaisiin saakka, kehottamatta meitä olemaan varovaisia ja järkeviä ja muistamaan ihmisen rajat.


Minua ei kiinnosta, onko minulle kertomasi tarina totta. Haluan tietää, voitko aiheuttaa toiselle pettymyksen ollaksesi uskollinen itsellesi; voitko kestää petturuuden syytöksen pettämättä sieluasi; voitko olla ilman uskoa ja siksi luotettava.


Haluan tietää, voitko nähdä kauneutta silloinkin, kun se ei ole kaunista, joka päivä, ja voitko ammentaa sen läsnäolosta elämääsi. Haluan tietää, kestätkö epäonnistumisen, omasi tai minun, ja voit silti seisoa järven rannalla ja huutaa hopeiselle täysikuulle: Kyllä!


Minua ei kiinnosta tietää, missä asut tai kuinka paljon rahaa sinulla on. Haluan tietää, voitko nousta ylös surun ja epätoivon yön jälkeen uupuneena ja mustelmilla ja tehdä, mitä sinun on tehtävä ruokkiaksesi lapset.


Minua ei kiinnosta, kenet tunnet tai miten tulit tänne. Haluan tietää, seisotko liekkien keskellä kanssani vetäytymättä pois.


Minua ei kiinnosta, missä, mitä tai kenen kanssa olet opiskellut. Haluan tietää, mikä kannattaa sinua sisältäpäin, kun kaikki muu sortuu. Haluan tietää, voitko olla yksin itsesi kanssa ja pidätkö todella seurasta, joka sinulla on tyhjinä hetkinäsi.


Intiaanivanhempi Oriah Mountain Dreamer4 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

En ihan saa kiinni siitä että miksi toisessa kappaleessa puhutaan itsensä tekemisestä naurettavaksi rakkauden, unelmien ja seikkailun tähden.

Eläminen täysin rinnoin ei ole millään muotoa naurettavaa!

FeminineApproach kirjoitti...

Eläminen täysin rinnoin ei ole naurettavaa.

Ehkä se kuitenkin joskus vaatii rohkeutta, silläkin uhalla että toiset pitävät ratkaisujasi tai tapaasi elää hassuna, hölmönä, hupsuna, naivina tms. Mutta sinulle se voi olla juuri se oikea tapa elää elämää ja saavuttaa unelmasi. Niin minä sen tulkitsin.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Joo, kyllä sen lauseen merkityksen sikäli ymmärsin - ehkä ihmetytti hiukan se naurettavuus toisten silmissä. Kun muuten koko mietelmä oli täynnä arvokkaita ajatuksia, tuo oli hiukan harhalaukaus. (Minusta.)

Melko lailla huono tapa elää on katsoa itseään toisten näkökulmasta; sen miten muut elämäänsä elävät ei pitäisi vaikuttaa minun valintoihini!

FeminineApproach kirjoitti...

Totta, jokainen elää omaa, ainutkertaista elämäänsä.

Mutta luulen, että monet ihmisistä siitä huolimatta ajattelevat sitä, mitä toiset ajattelevat. Tietoisesti tai tiedostamattaan.

Itselle varmuus elää omaa elämäänsä on tullut vahvaksi iän ja elämänkokemusten myötä. Pidän elämän elämistä täydesti ja täysin rinnoin elämän kunnioittamisena. Olemme täällä vain kerran, luultavasti...=)

Täydesti eläminen ei ole milloinkaan naurettavaa, ratkaisuista riippumatta. Inhimillistä, rohkeaa, syvää, rikastuttavaa, kasvattavaa - ja vaikka mitä muuta kylläkin.