sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Rautavenkuroiden arvoitus

Erään metsäpolun varrella on merkillisiä, rautaisia ja jo läpiruostuneita kapistuksia. Olen ihmetellyt niitä alusta alkaen ja vieläkään niiden merkitys ja historia eivät ole avautuneet minulle. Kaiken kaikkiaan niitä on kymmenkunta ja ne sijaitsevat kallioisella kohdalla metsässä. Yhtenäisessä linjassa ne kaikki eivät ole. Kuvat saat suuremmaksi klik-klik.Kapistukset jäänevät edelleen arvoitukseksi minulle.Aina niihin huomio kiinnittyy ohi mennessä. Samassa metsässä on pääpolusta erkanevia pieniä polkuja, joita en vielä ole tutkinut. Joku päivä niitä vielä seuraan, uudet ja tutkimattomat reitit metsissä herättävät uteliaisuuteni. Mitä kaikkea mutkan takaa paljastuu. Siinä mielessä olen mahdottoman utelias.Tämä sivupolku ei ole ehkä erilainen kuin muut pienet polut, jokin siinä kuitenkin  kääntää katseeni. Ehkä se johtuu siitä, että tämän polun nähdessäni mieleeni tulee aina Risto Rasan runokokoelman vuodelta 1971  nimi "Metsän seinä on vain vihreä ovi".

4 kommenttia:

AAMU kirjoitti...

Onpa erikoista. Onko ne istutettu betonniin? Jos, voisi olla kysymyksessä jonkin sotateknisen suunnitelman (kuten bunkkerin) merkitsemisestä.

FeminineApproach kirjoitti...

Ainakin osa jalustoista näyttäisi betonilta, ne ovat sammaloituneet. Venkurat ovat kallion korkealla kohdalla ja siitä rinnettä alaspäin.

Täytyypä tutkailla ensi kerralla vielä tarkemmin. Tässä metsässä en ole bunkkereita nähnyt, eräässä toisessa kallioisessa metsässä kyllä olen.

AAMU kirjoitti...

Saattaisi siis hyvin ollakin suunnitellun bunkkerin merkintöjä, vaan homma jäänyt kesken. Liekö venäläisajalta?

FeminineApproach kirjoitti...

Tienoon vanhemmat asukkaat osaisivat ehkä kertoa asiasta jotain.

Pitääpä ottaa puheeksi, jos satun samaan aikaan vaikka torikahville.....=)