torstai 22. maaliskuuta 2012

Uutta pukkaa
Uutta pukkaa kovasti, osassa kasveista silmut ovat jo turvonneet. Iltakävelyllä tarkastelin  omenapuun silmuja vain hetkeä ennen kuin lintu säikäytti minut perusteellisesti. Omenapuun jälkeen pysähdyin toviksi tarkkailemaan linssin läpi kolopuuta, odotin sinitiaisen menoa koloon. Tintti ei koloon mennyt, vaan pysytteli etäämmällä. Luovutin, laskin kamerani ja otin pari hidasta askelta eteenpäin.

Siinä samassa lintu pyrähti lentoon pari metriä edestäni pusikon suojista. Sydämeni hypähti kurkkuun tuhatta ja sataa, ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen. Ennätin nähdä, että lähes jaloistani ampaissut lintu oli pyy. Lintu, jota harvoin  olen nähnyt. Pari kertaa  olen sen tähän tapaan vahingossa yllättänyt, se on piileskellyt viimeiseen hetkeen ja sitten pyrähtänyt pakoon säikäyttäen samalla minut kunnolla.

Kotimaan luonto-oppaassa pyyn kohdalla Pertti Koskimies kirjoittaa, että syntytarun mukaan pyy on linnuista vanhin ja oli aluksi kaikkein suurin. Kun "pyy pyrähti, niin maa järähti, ja Luojan syvän värähti"

Eilen minunkin sydämeni värähti. Melkein kurkkuun asti.

2 kommenttia:

AAMU kirjoitti...

Tuollainen osaa säikäyttää kummasti. Taitaa olla samat tuntemukset linnullakin jännittyneenä piilossaan.

FeminineApproach kirjoitti...

Kummatkin saimme sätkyn, vaikka touhuilimme vain omia touhujamme kumpikin.