lauantai 28. huhtikuuta 2012

Lemmekkäitä perhosia ja mitä muuta metsässä näinkään

Luontohavaintokirjaan tuli tänään paljon merkintöjä, olen könynnyt onnellisena keväisessä metsässä kuten seuraavista kuvista näkyy. Tutussa metsässä silmä hakee lajeja  tutuilta kasvu- ja elinpaikoiltaan, mutta joukkoon mahtuu toisinaan  iloisia yllätyksiäkin. Tämän päivän huikea yllätys oli havainto ei vain yhdestä vaan kahdesta  suruvaipasta. Se on perhonen, jota en joka vuosi ole edes nähnyt, mutta tänään poiketessani polulta sivuun termoskahville näin pariskunnan liihottelevan lemmekkäästi sammaleiselta kalliolta korkeuksiin. Kuvaamaan en ehtinyt, mutta silmäni tavoittivat  metsässä toisenkin perhospariskunnan. Senkin näin poiketessani polulta! Tämä neitoperhopari lepäili varvikon suojissa hetkisen lepatellen aina välillä kauemmas.
Tutuilta paikoin löytyivät kukkivina sekä punavuokko että näsiä.
Aika veikeä havainto oli  seuraavan kuvan eläin. Istahdin hetkeksi kosteikon reunamalle aurinkoon lepäämään  ja eipä aikaakaan kun suoraan eteeni veteen ilmaantui sammakko. Koin vahvan deja vuun , tuijotin taas sammakkoa silmästä silmään....eipä siinä mitään, sammakko on sympaattinen eläin ja katselin sitä  mielelläni. Huvittaa vaan, että tuijottelin tänään taas sammakkoa samassa metsässä ja saman puron reunamalla kuin melkein täsmälleen vuosi sitten. Onko tästä tulossa perinne.....=)?2 kommenttia:

AAMU kirjoitti...

Metsässä on nyt hyvä liikkua, raikasta ja reipasta. Erottaa paljon yksityiskohtia, jotka kesällä peittyvät kaiken yltäkylläisyyteen.

FeminineApproach kirjoitti...

Totta, nyt näkee paljon kun vihreä kasvillisuus ei peitä kaikkea. Lunta näkyi vielä varjopaikoissa pikkuisen, muuten keväistä.

Katselin jo korvasieniä, eipä vielä näkynyt.