sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Voihan ihanuus

Niin, mieliala on korkealla, vaikka pitkään poissa pysytellyt kipu palaili taas.En nyt siitä kivusta sen enempää, se on välillä ollut osa elämääni, salaperäinen, kivistävä kipu. Mutta tämän päivän ihanuutta se ei kaikota, en anna sen himmentää tätä hyvää olotilaa.

Mistäkö tämä hyvä olo? Kertakaikkiaan kauniista syyspäivästä ja pienestä hamsterina olosta. Jos olet lukenut Veikko Huovisen Hamsterit-kirjan, ymmärrät mitä tarkoitan. Kirjaa lukemattomille kerrottakoon, että kirjan päähenkilöt keräävät elintarvikkeita mm. hilloja, marjoja ja sieniä  ja muita selviytymistarvikkeita talvipakkasia varten.

Menin aamumetsään keräämään luomu- ja lähiruokaa, puolukoita. Kun matkan varrelle tuli kanttarelleja ja muitakin sieniä, en toki voinut jättää niitä sinne. 

 Syksy tuoksuu, tuntuu  ja näkyy metsässä. Raikkautena, kuulautena, kypsymisenä.Ja syksy maistuu. Tämän syksyn ensimmäinen puolukoista tekemäni vispipuuro eli tuulihuttu maistuu ihanalta!

Kaunista ja levollista sunnuntain jatkoa sinulle.

8 kommenttia:

AAMU kirjoitti...

Kauniita kuvia, värien puolesta etenkin ensimmäinen on ihana.

FeminineApproach kirjoitti...

Kiitos Aamu!

Ensimmäinen kuva on mainiolta puolukkapaikalta, istuin siinä lähellä kivellä kahvilla ja katsoin, että kappas, tuossahan on mukava kanttarellirypäs vieressä.

Nan kirjoitti...

Kauniita kuvia. Oi, kun alkoi tehdä mieli puolukoita ja puolukkaan! Tarkoitukseni on mennä keräämään puolukoita sitten, kun ne ovat sopivasti kypsiä. Taitavat olla jo, ainakin etelässä?

Evangelina kirjoitti...

Kiitos ihanista kuvista jälleen kerran! En ole ehtinyt itse luontoon mutta näistä kuvista olen nauttinut ja aistinut ihanan syksyn. Mukavaa viikkoa sinulle:)

Pohdiskelija kirjoitti...

Onpa kauniita kuvia, niin syksyisen kuulaita!!

Tuulihuttu....ihan uusi nimi vispipuurolle, aika hauska :)

FeminineApproach kirjoitti...

Kiitos Nan! Täällä Uudellamaalla puolukat alkavat olla kypsymässä, joukossa vielä muutama raakilekin. Kannattaa mennä marjaan, saa ihania herkkuja ihan ilmaiseksi ja lisäksi hyvän mielen.

Kiitos Evangelina, kiva kuulla että kuvani välittävät sitä kuulaan raikasta ja maukasta syksyä. Jos syksy olisi vähäsateinen, se olisi kerrassaan sopivaa ulkoilua ajatellen. Peukut pystyyn ja mukavaa viikkoa sinullekin!

Kiitokset Pohdiskelija! Syksyssä on oma kauneutensa ja lumonsa, on se onneksi muutakin kuin sadetta...=) Tuulihuttu saattaa olla sanana peräisin Pohjanmaalta, pohojalaiselta olen ainakin sen oppinut...=)

Anonyymi kirjoitti...

Tuli todella iloinen mieli,kun katselin näitä kauniita syyskuvia!

FeminineApproach kirjoitti...

Kiitos, niin minullekin siellä metsässä, kun katselin ympärilleni ja näin ja koin sen kaiken.