maanantai 20. helmikuuta 2012

Jäät ja järvet kantaviksi

          Rati riti ralla tuli talvi halla.
          Kuuraparta tuiskutukka, lumiviitta harmaasukka.
          Rati riti ralla sellainen on halla.
          Rati riti ralla. Mitä teki halla?
          Puhui metsät puhtahiksi.
          Jäät ja järvet kantaviksi.
          Rati riti halla, sitä teki halla.
Talvilomaa odotellessa huomaan hullaantuvani täysin lapsenmieliseksi. Haluan pulkkamäkeen, hankeen tekemään enkeleitä ja laulamaan tuota lapsuudesta asti tuttua, hyväntuulista talvista rallatusta. Haluan olla ulkona ja touhuta poskeni punaisiksi. 


Tänään kävellessäni pientä maalaistietä näin jotain, joka sai minut hymyilemään ihastuneesti. Tiellä potkutteli joku potkukelkalla! Harvinainen  ja kertakaikkiaan hyväntuulinen näky. Potkuttelija tuli myöhemmin vastaan minua, punaposkinen nainen hymyili minulle iloisesti ja se tarttui. 


Erityisesti tänä talvena olen ollut  lapsenmielisen onnellinen talvisista puuhista. Niistä on tullut minulle tärkeitä ja mielettömän paljon hyvää oloa tuovia. Ihan kuin olisin enemmän hereillä kuin monina muina talvina. Hassuttelu, hetkestä nauttiminen ja kiireiden unohtaminen tekee hyvää ihmiselle. Ne ovat paljon, paljon tärkeämpiä kuin vaikkapa kotitöiden tekeminen. Koska sinä teit viimeksi lumienkeleitä?

4 kommenttia:

AAMU kirjoitti...

Kuka sanoo, että suomalaiset hymyilevät ainoastaan kesällä?

AAMU kirjoitti...

Oletko muuten huomannut, että kommenttien valvontaan tarvittavat kryptisi ovat muuttunut lähes mahdottoman vaikeaksi...;)? Yksi viidestä lähetyksestä onnistuu..

FeminineApproach kirjoitti...

Voi harmi, jos ovat niin hankaliksi muuttuneet, huomasin saman asian tänään kun kommentoin yhtä blogia. Niistä kirjaimista ei saanut millään selvää ja monta kertaa piti yrittää.

Niin, eikös ole ihanaa, että ihmiset hymyilevät muutenkin kuin kesällä? Ja hymy todella tarttuu, eräs sanonta kuuluukin että annetun hymyn saa aina takaisin....=)

FeminineApproach kirjoitti...

Otin kryptit pois, kokeilen josko toimisi näin, peukut pystyyn