sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Memory Lane

Eilisen hämmentävät ajatukset häipyivät yöunen mukana. Uusi aamu ja liikkeelle varhain, autoradiosta Grooven jazzaamiainen soimaan ja matkaan. Leppoisa  soulbiisi herätteli päivään sensuellilla, pehmeällä otteellaan. Mikä tunnelma, sormet naputtaa rattia ja jalka lattiaa, keinuva rytmi saa väkisin lanteetkin liikkeelle (se on mahdollista ajaessakin kirj. huom.)

Ajan lapsuusmaisemiin, autiona olevaan lapsuudenkotiini. Tarkistan paikat ja liikun talossa ja samassa mielen valtaavat muistot ja niihin liityvät äänet. Lapsuuden leikit ja elämää täynnä olevat päivät palaavat mieleen. Olo ei ole kuitenkaan haikea, vaan lämmin ja rauhaisa. Lattiat narisevat kävellessäni, talon tuntu on tuttu ja levollinen.

Kiipeän yläkertaan ja lakaisen mennessäni rappusilta talven aikana sinne ilmaantuneet perhoset ja kimalaiset, niitä aina ilmaantuu sinne. Vintillä entisessä huoneessani on vielä pitsiverhot ikkunassa, näkymä puutarhaan on lempeä. Kylmätilan perällä näkyy jonkun vanerille maalaama prinsessakuva, hetken leikittelen ajatuksella ottaa se mukaani. Päätän kuitenkin jättää sen sinne, talon seuraavalle omistajalle linkiksi talon aiempiin kerrostumiin. 

Oloni on palautunut eilisen merkillisen kohtaamisen jälkeen omaksi, tasapainoiseksi itsekseni. Paluu juurille palautti oman sisäisen rauhan, kiinnekohdan ydinminään. Sama vaikutus on joskus kävelyllä metsässä, tuokiolla rannalla järvelle katsellen tai tutulla kivellä rauhoittumishetken viettämisellä. Sitä palaa enemmän omaksi itsekseen, löytää tasapainonsa ja oman tilansa. Harhailevat ajatukset löytävät omat ratansa ja lempeä hyvän olon tunne valtaa mielen.

Ei kommentteja: