keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Arjen onnenmurusia

Ihminen voi olla onnellinen pienistäkin asioista. Onnellinen varvastossujen kesäisestä läpsytyksestä, veden tunnusta vartalolla kun viimeinkin pääsi uimaan kuuman työpäivän jälkeen, laiturin natinasta paljaiden jalkojen alla, puusaunan tuoksusta, siitä jonka tuntee heti astuessaan  pukuhuoneeseen ennen saunan lämmitystä, saunamakkaran suolaisesta mausta. Kaikki aistit viestittävät kesää.

Onko ihminen onnellisempi  säilyttäessään lapsenomaisen kyvyn nauttia arkisista, pienistä ja tavanomaisistakin  asioista? Kyvyn ilahtua joka kesä hankkiessaan uudet varvastossut, taidon riemuita heittäessään talviturkin pois, ilon pukiessaan lempihameensa päälleen? Onnenmurusia jokapäiväisessä arjessa, pieniä hitusia, jotka tuottavat hyvää mieltä. Elämä on suurimmaksi osaksi arkea, miksi ei haluaisi olla siinä läsnä ja huomata ne pienetkin, hyvät asiat? Jos odottaa vain juhlaa ja suuria elämyksiä, voi jäädä paljon elämää huomaamatta ja elämättä. Kuitenkin onni on kudelma, joka muodostuu erilaisista säikeistä. Onnea ei voi ostaa kaupasta valmiina lahjapakettina.

Ja onko se edes lapsenomainen kyky? Miksi se ei voisi olla aikuismainen, viisas kyky ottaa avosylin vastaan se hyvä mitä tapahtuu ja mitä on? Sitä vähemmän hyvää tulee joka tapauksessa vastaan, halusi tai ei, miksi ei siis nauttisi koko sielullaan ja sydämellään onnenmurusia arkipäivässä. Mitä ne onnenmuruset kenellekin sitten ovat.
            Makoilu lauteilla ja katselu järvelle - onnenmurunen

6 kommenttia:

Rakkaus Pupu kirjoitti...

Onni ja rakkaus, ilman niitä eläminen olisi turhaa! www.rakkauspupu.com

FeminineApproach kirjoitti...

On toki elämää ilman onnea ja rakkauttakin, mutta kaikki niitä kaihoamme ja janoamme.

Jos elämä on rakkaudentäyteistä ja onnellista, sydän ja sielu soivat. Mutta mikä tuo kenellekin onnen ja rakkauden, kas siinäpä kysymys =)

Ari kirjoitti...

Onnenmurusia on tosiaan tarjolla, arjessakin. Pysähtyä, nauttia ja syödä murusia. Ja saada vatsansa täyteen. Hienoa kuulla, että osaat niistä nauttia!

FeminineApproach kirjoitti...

Sinäkin osaat, huomaan =)

Aron Viestitin kirjoitti...

Lastenkin kanssa onnen hetket ovat juuri noita spontaaneja tilanteita pikemminkin kuin suunnitelmallista "laatuaikaa". Viime kesän parhaan hetken tallensin blogiini
http://viestitin.blogspot.com/2010/11/kesan-paras-hetki.html

FeminineApproach kirjoitti...

Kirjoitit kauniisti viime kesän parhaasta hetkestä. Juuri tuollaiset hetket sykäyttävät sydäntä.