maanantai 11. heinäkuuta 2011

Täysiä siemauksia

Keväällä  kirjoittelin siitä, kun elämässä joka rintamalla  vyöryi tapahtumia kuin nopeutettuna. En pysynyt mukana, halusin hidastaa tahtia. Keskellä sydänkesää tai jo aiemminkin, tilanne on seestynyt. Viimeiset langanpäät solmittiin ja asiat saatiin päätökseen, mikä helpotus. Tästä kesästä ja lomasta olen nauttinut täysin siemauksin. Kun mielessä ei ole turhaa ruuhkaa, näen ja koen kaiken elämän rikkauden ja täyteyden paljon selvemmin. Sielu on herkistynyt tuntemaan.

Luontoon en kyllästy koskaan. Se tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia vuodesta toiseen. Yhä uudelleen koen uutta ja ihmeellistä. Ja oma viehätyksensä on niissä tutuissakin paikoissa.  Kesä on ihanteellista aikaa liikkua luonnossa, koska silloin pääsee havainnoimaan suurta joukkoa selkärangattomia ja kukkivia kasveja.

Muistan aina erään työhaastattelijan ilahtuneen kysymyksen  hänen  huomattuaan CV:ssäni harrastuksissa maininnan hyönteisten tarkkailusta. Ja kyllä, minä tosiaan tykkään tarkkailla kaikkia niitä pieniä otuksia luonnossa. Niin ja siinähän kävi sittemmin niin, että tämä samainen haastattelija sitten palkkasi minut. En pelästyttänyt häntä erikoisen oloisella mielenkiinnon kohteellani.

Esteettisiä ja mieltä avartavia kokemuksia saa myös taiteesta. Kävin katsomassa kesäisen ulkoilmataidenäyttelyn, teokset olivat moderneja. Eniten pidin tällä kertaa tästä viehkosta teoksesta, josta nämä kuvat ovat vain osa. Rakenteeltaan teos oli kuin nukkekoti, jossa oli erilaisia huoneita.


Kaikki on valmiina sinua varten - Noora Schroderus


Ei kommentteja: