perjantai 30. syyskuuta 2011

Syysaamu, joka nosti hymyn huulille

Alavilla mailla hallan vaara
Aamusänki

Syysaamun värit

JuoksijatMystinen usva veti pellon laitaan aamulla. Utuinen, salaperäinen tunnelma. Hiljaista, unenomaista. Askelten ääni hiekkatiellä. Aamu-unisesta olosta herätti lähestyvä koiran haukunta. Riemukas haukku  kuului pellon toiselta puolelta, vaikka mitään en vielä nähnyt.

Yhtäkkiä näin  liikettä pajukon laidalla. Ja siellä se pinkoi. Koira pinkoi menemään niin lujaa kuin tassuista pääsi pellolla ja nyt vasta huomasin, niitä olikin kaksi. Menossa oli vauhdikas ja riemukkaan äänekäs takaa-ajo, takaa-ajajana pieni musta koira. Koirat vaihtoivat suuntaa ja suuntasivat suoraan minua kohti näyttäen lähestyessään ihan sarjakuvakoirilta. Korvat lerppuivat vauhdissa sinne sun tänne ja kielet roikkuivat toisella poskella. Takaa-ajaja saavutti isoa koiraa ja minut ohitettiin karvan mitalla, olin vain jokin väistettävä este hiekkatiellä.

Koirien matka jatkui yhtä äänekkäästi,  suuntaa välillä vaihtaen ja lopulta ilmeisesti isäntää tai emäntää kohti suunnistaen. En voinut olla hymyilemättä, niin hauskoilta vipeltäjät näyttivät. Siinä mentiin lujaa ja pidettiin hauskaa....=)


2 kommenttia:

AAMU kirjoitti...

Sumua ei pysty koskettamaan kun aina pakenee etemmäksi.

FeminineApproach kirjoitti...

Totta, se pakenee aina. Sumuiset ja usvaiset maisemat vetävät silti puoleensa, niissä on merkillistä lumoa minun silmissäni.